Мое педагогическое кредо

МКОУ СОШ с.Ямакай
МР Благоварский район

Мое педагогическое кредо

Сообщение admin » 15 мар 2013, 05:56

...
admin
Администратор

Re: Мое педагогическое кредо

Сообщение Байкова Л. М. » 01 апр 2013, 15:06

"Тәрбиясе булмаган җирдә гүзәл ашлык җитешмәгән кебек, тиешле тәрбия бирелмәгәндә, гүзәл кеше дә җитешмәс. Шулай икән, тәрбия - иң кирәкле бер эш булачактыр",- дигән галим-педагог Р.Фәхреддин. Бу сүзләр минем педагогик хезмәтемнең төп юнәлешен билгели. Чынлап та, бүген гомум кешелек кыйммәтләре булган гаделлек, шәфкатьлелек, ата-ана хакын хаклау кебек асыл сыйфатлар юкка чыгып, кеше күңелен бары матди байлыкка омтылыш кына биләп алган бу заманда яшь буынны тәрбияләү көнүзәк мәсьәләгә әйләнергә тиештер. Шуңа күрә әдәбият дәресләре - минем өчен иң беренче чиратта тәрбия дәресе булып тора.
Девиз: Знания не ради знаний, а ради человека
Байкова Л. М.

Сообщение Уразметова Ф.М. » 02 апр 2013, 21:18

Хөрмәтле Ләйсән Марат кызы! Чынлап та тәрбия мәсәләсе бик катмарлы. Ярый әле мәктәпләрдә матур әдәбият дәресләре бар. Әдзби геройлар мисалында үзебез дә тәрбия алып үскәнгәме, аларның уңай йогынтысы һичшиксез бала күңелендә сакланыр дип ышанам. Эшегездә уңышлар телим сезгә!
Уразметова Ф.М.

Сообщение Байков И.Х. » 03 апр 2013, 04:19

Ләйсән Маратовна! Сез үзегезнең дәресләрдә нинди тәрбия алымнары кулланасыз? Рус телендә әйтсәк "кнут и пряник", сез аңа ничек карыйсыз? Җавап көтәм.
Байков И.Х.

Сообщение Давлетова М.М. » 03 апр 2013, 06:12

Уважаемая Ляйсян Маратовна! Тема над которой вы работаете очень актуальна в наши дни.Потому что все человеческие ценности в личности накапливаются с раннего детства. А кто, если не учитель поможет ребенку разобраться в том, что такое хорошо и что такое плохо? А воспитание и обучение ребенка на родном языке, на родных традициях и обычаях оставляет большой след в душе каждого человека. Думаю, вы согласны со мной? Выскажите свое мнение. От всей души вам желаю дальнейших творческих успехов.
Давлетова М.М.

Сообщение Байков И.Х. » 03 апр 2013, 06:28

Тәрбия бирүдә әти-әниләрнең өлеше ифрат зур. Килешеп эшләсәң генә уңышка ирешеп була. Сез бу өлкәдә нинди уңышларга ирешә алдыгыз. Уртаклашып китегез.
Байков И.Х.

Сообщение Уразметова Ф.М. » 03 апр 2013, 06:37

Ләйсән Маратовна! Сез чынлап та үз эшенә бирелеп, күңел салып эшли торган кеше. Балалар белән бергәләп сез сәхнәләштергән театрлар, хәтта кыска-кыска өзекләр дә хәтердә озак саклана. Рольгә кереп, балаларның тырышып уйнаулары онытырлык түгел. Дәрестә генә түгел, дәрестән тыш та ныклап эшләгәнгә күрә шулайдыр инде ул. Рәхмәтемне җиткерәм мин сезгә. Киләчәккә нинди планнар белән яшисез?
Уразметова Ф.М.

Сообщение Альфина Уразметова » 03 апр 2013, 06:46

Уважаемая Ляйсан Маратовна! Вы действительно работаете над актуальной темой. На самом деле воспитание стоит на первом месте.На уроках мы не только обучаем, но и воспитываем будущее поколение через персонажи.Воспитание идет из поколения в поколение и если мы увидем результат нашей работы, значит мы выбрали правильную профессию. Вам дальнейших успехов! Удачи! Звездного часа!
Альфина Уразметова

Сообщение Байкова Л. М. » 03 апр 2013, 07:43

Байков И.Х. писал(а):Ләйсән Маратовна! Сез үзегезнең дәресләрдә нинди тәрбия алымнары кулланасыз? Рус телендә әйтсәк "кнут и пряник", сез аңа ничек карыйсыз? Җавап көтәм.

Иң беренче чиратта, әдәби геройлар үрнәгендә тәрбиялибез. Әдәби әсәрләрнең йогынты көче зур. Икенчедән, үзем дә балаларга шәхси үрнәк булырга тырышам. "Кнут и пряник" мәсьәләсенә килгәндә, минем девизым: "Бала күңеле - пыяла, саксыз кагылсаң, уала".
Байкова Л. М.

Сообщение Байкова Л. М. » 03 апр 2013, 07:49

Давлетова М.М. писал(а):Уважаемая Ляйсян Маратовна! Тема над которой вы работаете очень актуальна в наши дни.Потому что все человеческие ценности в личности накапливаются с раннего детства. А кто, если не учитель поможет ребенку разобраться в том, что такое хорошо и что такое плохо? А воспитание и обучение ребенка на родном языке, на родных традициях и обычаях оставляет большой след в душе каждого человека. Думаю, вы согласны со мной? Выскажите свое мнение. От всей души вам желаю дальнейших творческих успехов.

Сезнең белән тулысынча килешәм. Туган телендә, халык традицияләре нигезендә тәрбияләнгән бала бу тормышта һич тә югалып калмас, дип уйлыйм.
Байкова Л. М.

След.

Вернуться в Байкова Л. М.